Luni – Vineri: 09.00 – 17.00
0736.380.879

Apasă aici dacă vrei să ieși rapid din pagină!

EXIT

Click aici sau apasă tasta ESC dacă vrei să ieși rapid din pagină!

Text explicativ pentru butonul Click sau tasta ESC

am înțeles
În săptămâna care îi aduce pe români împreună, AVON lansează campania Roșu e pentru CURAJ, în semn de solidaritate cu victimele violenței domestice.
Numărul cazurilor de violență domestică a crescut cu 3,9% în primele două luni ale anului 2023, față de aceeași perioadă a anului trecut. 3
La nivel european, 1 din 3 femei experimentează o formă de violență fizică și/sau sexuală începând cu vârsta de 15 ani.4

Joi, 13 aprilie, la ora 18.00, are loc o inițiativă socială: publică o imagine cu tine în social media purtând ruj roșu, #RoșuepentruCURAJ, pentru a încuraja victimele violenței domestice din România să ceară ajutor.

Printre semnele unei relații abuzive se numără critica sau controlul excesiv.

București, 13 aprilie 2023 – Pentru că în această săptămână petrecem mai mult timp în familie, AVON România, în parteneriat cu Asociația Anais, lansează astăzi campania „Roșu e pentru CURAJ”, un manifest cu privire la violența domestică, prin care transmite un mesaj de solidaritate pentru victimele violenței domestice.

5 secunde în plus de atenție

Potrivit unui studiu internațional  realizat pe bărbați, buzele roșii atrag cu până la 5 secunde în plus de atenție din partea celor din jur. În săptămâna în care ROȘU este culoarea care îi aduce pe oameni împreună, acasă, AVON le încurajează pe femei să poarte ruj roșu și să folosească cele 5 secunde în plus de atenție pentru a transmite în Social Media un mesaj de solidaritate pentru victimele violenței domestice, transformând astfel culoarea într-un simbol al CURAJULUI.

O singură zi, același mesaj: #RoșuepentruCURAJ

Joi, 13 aprilie, la ora 18:00, persoanele care doresc să se alăture manifestului sunt invitate să publice pe paginile personale de Social Media o imagine cu ele purtând ruj roșu, cu hastagul #RoșuepentruCURAJ, pentru a transmite un mesaj de susținere victimelor violenței domestice de a avea curajul să ceară ajutor.
„Atunci când porți ruj roșu, captezi până la 5 secunde în plus de atenție din partea celor din jur.
În cazul victimelor violenței domestice, fiecare secundă de atenție din partea apropiaților poate face diferența. Așadar, pentru noi, ROȘU E PENTRU CURAJ și, împreună cu Asociația Anais, îi îndemnăm pe toți cei care cunosc o persoană într-o relație abuzivă să se alăture manifestului nostru și să publice joi, 13 aprilie, la ora 18:00, în Social Media o fotografie sau un video purtând ruj roșu, cu hashtagul #RoșuEPentruCuraj. Gestul acesta le oferă celor aflați într-o relație abuzivă curajul de a lua măsurile necesare pentru a se simți din nou în siguranță”, spune Ana Nicolae, Head of Integrated Communication AVON România.
Asociația Anais atrage atenția asupra semnelor ce indică o relație nesănătoasă, pentru a putea îndruma către surse de ajutor de încredere pe oricine se află în nevoie.
„A fi în siguranță, atât noi, cât și cei apropiați nouă, înseamnă a recunoaște din timp acele semne și comportamente nesănătoase care ne pot face vulnerabili și ne pot pune în pericol. Semnele unei relații abuzive nu sunt întotdeauna evidente. Unele dintre acestea pot apărea la începutul unei relații, iar uneori sunt percepute ca fiind normale sau chiar romantice. Este important să recunoaștem aceste semne și să fim conștiente de ele pentru a evita situații mai grave”.
Scopul este de a arăta victimelor cât de mult sprijin au în jurul lor și că nu sunt singure atunci când sunt pregătite să lupte pentru ele însele.

Violența împotriva femeilor, în creștere

Cel mai recent studiu disponibil arată că violența împotriva femeilor și fetelor continuă să fie larg răspândită și tolerată în societatea românească. Anul trecut, la nivel național, polițiștii au intervenit în 90.174 de cazuri de violență domestică, dintre care 42.214 în mediul urban și 47.960 în mediul rural, în creștere cu 12,5% față de 2021 .
În primele 2 luni ale anului 2023, numărul cazurilor de violență domestică a crescut cu 3,9% față de primele 2 luni ale anului 2022.
La nivel european, cel mai cuprinzător sondaj – bazat pe interviuri cu 42.000 de femei din cele 28 de state membre ale UE, cu privire la experiențele lor de violență fizică și sexuală, hărțuire și urmărire – a fost publicat de Agenția pentru Drepturi Fundamentale a Uniunii Europene (FRA) în 2014. Datele din sondaj arată că 1 din 3 femei a experimentat o formă de violență fizică și/sau sexuală începând cu vârsta de 15 ani.

Resurse pentru victime

Femeile care se confruntă cu orice formă de violență domestică sunt încurajate să ia legătura cu un specialist la numerele de contact disponibile pe site-ul Asociației Anais.
De asemenea, helpline-ul național 0800.500.333 poate fi apelat 24/24 ore pentru a semnala situații de violență domestică, trafic de persoane, discriminare de gen sau discriminare multiplă.
This site is registered on wpml.org as a development site.